09.06

Voorzetsels in Artistiek Onderzoek

Op 14 en 15 december 2017 organiseren ARTO en het Kunstenplatform Brussel het doctoraatssymposium `Voorzetsels in Artistiek Onderzoek`rond artistiek onderzoek in de Kunsten.

Lees meer
17.11

Publieke verdediging van het Doctoraat in de Kunsten van Benjamin Van Esser

Wij zijn verheugd iedereen uit te nodigen op de publieke verdediging van Benjamin Van Essers Doctoraat in de Kunsten [IN]VISIBLE Towards an Artistic Performance Strategy for Computer Musicians. Deze bestaat uit een concert in het Concertgebouw Brugge op 21 december en een academische eindverdediging in het Koninklijk Conservatorium Brussel op 22 december.

Lees meer
08.11

Anne Pustlauk is Doctor in de Kunsten

Na een felgesmaakt concert in AMUZ zondagnamiddag, verdedigde Anne Pustlauk gisteren met verve haar Doctoraat in de Kunsten The Keyed Flute 1790 - 1850, its performance practice and chamber music repertoire with pianoforte and/or strings. Van harte gefeliciteerd, Anne!

Lees meer
10.10

Publieke verdediging van het Doctoraat in de Kunsten van Anne Pustlauk

Wij zijn verheugd iedereen uit te nodigen op de publieke verdediging van Anne Pustlauks Doctoraat in de Kunsten "The Keyed Flute 1790 - 1850, its performance practice and chamber music repertoire with pianoforte and/or strings". Deze bestaat uit een concert te AMUZ op 6 november en een academische eindverdediging in het Koninklijk Conservatorium Brussel op 7 november.

Lees meer
24.05

Call for participation festival “Art and the Future City” (19-20 januari 2017)

Op 19 en 20 januari 2017 organiseert Kunstenplatform in samenwerking met Beursschouwburg, RITCS School of Arts en Doctoral School of Human Sciences - VUB het festival Art and the Future City. Kunstenaars en onderzoekers worden uitgenodigd om hun visie op de stad van de toekomst te delen, en dit via artistieke interventies (performances, screenings, ...) en/of presentaties. Curator van het festival is Peter Van Goethem, die er tevens de inzichten uit zijn eigen doctoraat "Screening the city: a cinematographic archaeology of the city of Brussels" zal delen.

Lees meer
15.12

Nieuwe doctorandi bij KCB

Op 4 december namen drie kandidaat-doctorandi deel aan het selectiemoment 'Doctoraat in de Kunsten KCB'. Op basis van hun artistieke performance en voorgestelde onderzoeksproject werden twee kandidaten weerhouden: Sarah Defrise (zang) en Philippe Lamouris (compositie, piano).

Lees meer
23.05

Wereldwijde release ‘Looking for Cole’ (dvd) en publicatie ‘A Cole Porter Companion’

Wilfried Van den Brandes documentaire Looking for Cole. A portrait of the great American composer Cole Porter was eerder al te zien op televisieschermen wereldwijd, maar wordt nu ook uitgegeven op dvd bij Warner Classics. In juli verschijnt tevens het naslagwerk A Cole Porter Companion met daarin het essay 'Cole Porter, European'. Beide maakten deel uit van het Doctoraat in de Kunsten van Wilfried Van den Brande.

Lees meer
03.05

Nieuwe doctorandi bij KCB

Op 15 april namen vier kandidaat-doctorandi deel aan het selectiemoment 'Doctoraat in de Kunsten KCB'. Op basis van hun artistieke performance en voorgestelde onderzoeksproject werden drie kandidaten weerhouden: Carles Cristobal (barokfagot), Kostas Tosidis (gitaar) en Andreas van Zoelen (saxofoon).

Lees meer
02.04

“PASSE-PARTOUT”, nieuwe documentaire Tim De Keersmaecker, te zien op Acht

Vanaf maandag 4 april wordt 'PASSE-PARTOUT’, de nieuwe documentaire van doctorandus Tim De Keersmaecker, uitgezonden op Acht. De film maakt deel uit van de documentaire reeks Steenweg met reportages over de verrassende activiteiten die zich soms afspelen achter de doodgewone gevels langs de Vlaamse steenwegen. Het volledige uitzendschema kan u hier raadplegen.

Lees meer
11.12

Tom De Cock is Doctor in de Kunsten

Na een felgesmaakt en uitverkocht concert in de Opéra de Lille woensdagavond, verdedigde Tom De Cock gisteren met verve zijn Doctoraat in de Kunsten Improving the Efficiency of Practice and Performance in Contemporary Percussion Repertoire. Van harte gefeliciteerd, Tom!

Lees meer
25.01

Tom De Cock in “Boetiek Klassiek” op Klara

Afgelopen zaterdag was Tom De Cock te gast bij Nicole Van Opstal in Boetiek Klassiek op Klara. In het interview had Tom het niet alleen uitgebreid over zijn net afgeronde doctoraatsproject, maar ook over Mani. Five Fragments, zijn CD-opname met uitvoeringen van composities van de hand van Pierluigi Billione, die binnenkort verschijnt. Het fragment kan je hier herbeluisteren (vanaf 00:47:20).

Lees meer
28.10

Openbare verdediging van het Doctoraat in de Kunsten van Tom De Cock

Op 27 oktober rondde Tom De Cock met succes de interne verdediging af van zijn Doctoraat in de Kunsten Improving the Efficiency of Practice and Performance in Contemporary Percussion Repertoire. We zijn dan ook verheugd om iedereen uit te nodigen op de openbare verdediging, bestaande uit het concert "Rituels / Pierluigi Billone’s works" (9 december, Opéra de Lille) en de academische eindverdediging (10 december, Koninklijk Conservatorium Brussel).

Lees meer